Köszöntjük a Megújulás Útja honlapján!

A Reformáció 500 éves jubileumi éve világszerte sok települést indított arra, hogy valami maradandó emléket állítson a jeles évforduló tiszetletére. Így szobrok, terek, parkok létesültek hazánkban is. Megújultak templomok, iskolák, emellett sok-sok programmal, előadással, kiállítással tisztelegtek közösségeink hitújító eleink emléke előtt. 
Balatonszárszó egyházai, közösségei az Önkormányzattal összefogva egy jubileumi sétány megalkotását tűzte ki célul. A tematikus sétaút a „Megújulás útja” nevet kapta. A település központjában bárki 1-1,5 óra latt végigsétálhatja a 10 állomásból álló utat. Az egyes megállókban táblák kaptak helyet, melyeken a reformáció legjelesebb vívmányai és azoknak a mai életünkre tett hatásai olvashatóak. A táblák mellett padokat helyeztek el, melyeken megpihenhet a fáradt vándor, elgondolkodhat és emlékezhet, inspirálódhat és megújulásra indulhat.
Adja Urunk, hogy e mini zarándokút mindenkinek adjon valami maradandó emléket, melyet Balatonszárszóról „hazavihet”. Egyaránt hívunk protestánst és katolikust, hívőt és kétkedőt, magyar és külföldi látogatókat, járja végig a Megújulás útját és vigye el hírét lakóhelyére.

A Megújulás Útja állomásai

  1. Megújulás Útja
  2. Ecclesia semper reformanda
  3. A Szentírás elérhető
  4. Házasság, család
  5. Közösség - felelősség
  6. Teremtő tudás
  7. Újrakezdés
  8. Templomok
  9. Ember és természet
  10. Keresztény kultúra

Térkép